باسلام ٣۴ ساله هستم که ٣سال پیش ازدواج کردم دوسال اول با توجه به اینکه فیبروم ساب موکوز ١سانتی ولکه بینی داشتم بوسیله قرص جلوگیری کردم،حدود یک سال هست که برای بارداری اقدام کردم ولی دوماه پیش متوجه شدم کیست معمولی در تخمدان سمت راستم داشتم که با مصرف یاسمین وداروهای گیاهی خداروشکر رفع شده،الان مشکلی که برام پیش اومده این هستش که درآزمایش هورمونی(روز سوم پریود درحالی که ماه قبلش قرص جلوگیری مصرف کرده بودم)fsh خونم ۱۵ نشان داده شده که رنج نرمالش تا ۱۳ میباشد،بقیه هورمونها نرمال هستن البته amh انجام ندادم وبالا بودن این هورمون منو نگران کرده که ذخیره تخمکم کم نباشه .
پاسخ کارشناس در مورد تفسیر آزمایش اف اس اچ:
FSH و LH دو هورمونی هستند که در روند ابتلای یک خانم به سندرم تخمدان پلی کیستیک نقش دارند.
FSH برای تخمک گذاری ضروری است، فرایندی که از طریق آن یک تخمک بالغ از یک فولیکول در تخمدان آزاد میشود.
LH نقشهای متعددی در روند تولید مثل دارد.
این هورمون یک سیگنال برنامه ریزی شده برای پرتاب تخمک میفرستد.همچنین مانع حل شدن الیاف پروتئین خشنی میشود که تا زمان وسط سیکل حاملگی باید درمحل نگهداری شوند.بیشترین میزان غلظت اف اس اچ در روز سوم سیکل قاعدگی است.(سومین روز پس از شروع قاعدگی).
پس از تحریک فولیکول توسط این هورمون برای آزاد کردن تخمک خود فولیکول هورمون استروژن را برای افزایش ضخامت دیواره ی رحم ترشح میکند.غدد درون مغز به این افزایش استروژن حساس بوده و میزان ترشح اف اس اچ را محدودمیکنند.
در این زمان تخمکها به هورمون ال اچ حساس میشوند که منجر به آزاد شدن تخمک و تشکیل جسم زرد میشود(جسم زرد به کاشته شدن تخم در جداره ی رحم در صورت لقاح کمک میکند.)اگر در این سیکل بارداری اتفاق بیفتد سطح ال اچ برای چتد هفته بابلا باقی میماند اما اگر بارداری وجود نداشته باشد در خلال نیمه ی دوم سیکل حاملگی این هورمون افت میکند.
در خانمهای مبتلا به تخمدان پلی کیستیک سطح هورمون ال اچ همواره بالاست .در صورتی که رحم در چند هفته ی اول بارداری نیاز به سطح بالای این هورمون دارد.
بنابر این یک دستور بارداری کاذب به تخمدانها ابلاغ میشود و فولیکولها در درون تخمدانها باقی میمانند و آزاد نمیشوند و کیستهای تخمدانی ایجاد میگردد
.اگر خانمها کاهش وزن داشته باشند سطح قند خون بدن کاهش می یابد و میزان ترشح انسولین هم بالطبع کم میشود و تخمدانها تستوسترون کمتری تولید میکنند و سطح ال اچ کاهش می یابد قرصهای ضد بارداری خوراکی هم باعث کاهش میزان ال اچ میشوند.
اگر قرار باشه که علت نازائی به دلیل اختلال هورمونی باشه معمولا از این سه مورد خارج نیست. کم کاری تیروئید- پر کار بودن غده هیپوفیز مغزی برای ترشح پرولاکتین و دیگری نارسائی مرحله دوم تخمک گذاری است…اما هورمون (FSH ) دخالتی
در این مسئله نداره مگر در تخمدان های با کیست متعدد که در آن از نسبت LH/FSH استفاده میشه